Inventive Design
13.6.2007 Lasse Larvanko

Blogirintamalla uusia tuulia

Linkkirakkaus pyörittää maailmaa

Aikaisemmin kirjoitin linkkejä hakukoneoptimointi aiheisiin blogeihin, tässä lisää linkkejä uusiin ja uudestisyntyneisiin blogeihin.

Blogien syklinen elämä

Blogit syntyvät, kukoistavat ja hiljenevät helposti. Alkuinnostusta seuraa usein kirjoitustahdin hidastuminen. Se on valitettavaa ja ymmärrettävää. Yritysblogaamisen on oltava strategisempaa ja kurinalaisempaa, kuin harrasteblogin, myös julkaisutahdin osalta.

RSSn ja uutiskirjeen tilaajat saavat jo nuupahtaneet blogin nopeasti takaisin jaloilleen. Inventive on viime aikoina ollut kovasti työllistetty ja blogi on jäänyt heikommalle huomiolle, ja kirjoituksia ei ole juuri julkaistu. Nyt näyttää siltä että tavanomainen 30-70% kävijämäärän kasvu jää tässä kuussa tavoittamatta. Lisäksi kesäloma uhkaa lukijoiden lisäksi kirjoittajaa.

Paras tapa pysyä kärryillä lomista huolimatta on tilata artikkelit suoraan rss-lukijaasi tai sähköpostiisi uutiskirjeellä.

Kommentit

5 kommenttia artikkelista “Blogirintamalla uusia tuulia”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. PerttuT http://www.projekti55.fi

  Olenko minä ainut kenen mielestä Pohjoisrannan blogijutut ovat melko koomisia. Tuo artikkeli joka opastaa yritysbloggaamiseen toteaa mm. näin: “Ensinnäkin, blogien seurantaan sekä keskusteluun osallistumiseen pitää varata tarpeeksi resursseja. Toiseksi, bloggauksen tulisi olla suunnitelmallista.”.

  Just. Sitten on linkki Pohjoisrannan omaan blogiin artikkelin lopussa. Muuten kiva, mutta kun sitä omaa blogia on päivitetty viimeksi viime syksynä. Sitä ennen julkaisuvauhti tasaista, mutta viime syksyyn loppuu. Ollut vissiin liian vähän resursseja ja se julkaisusuunnitelma on jäänyt tekemättä. Aikaa on kuitenkin opastaa muita kyseisessä asiassa, näköjään.

 2. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi

  Mietin tuota Pohjoisrantaa kirjoittaessa, että kannattaako sitä lisätä. Huomasin myös kirjoitusten hyytymisen. Kommentoinkin jatkuvuuden olevan blogaamisen yksi kulmakivistä.

  Yritysblogit ovat edelleen hyvin harvinaisia Suomessa.

 3. Maurelita Pligaa http://www.u-blog.net/maurelita

  Mielenkiintoista ! Sinnittelen omalla työpaikallani jotta saataisiin ensimmäinen sisäinen blogi pystyyn ; jenkeissä niitä on jo tusinan verran, kaikki intranetillä mutta hyytyneet lähes kaikki alkuinnostuksen jälkeen.

  Ainoastaan parin nörtin blogit kukoistavat ; kommentoivat toisiaan ja kokeilevat mitä kaikkea hauskaa firman platformilla voi tehdä. Huisaa luettavaa kun itse kokeilee samoja…

  Nyt haasteena on saanko sen koeblogimme (Ranskan eka meidän lafkassa !) pyörimään, tuottavatko modemme tarpeeksi ja kyllin kiinnostavaa luettavaa.

  Julkisiin blogeihin meillä ei ole rahkeita ; liian arka poliittisista syistä. Harmi.

  Mutta wiki on myös suunnitteilla ; meillä on liuta Lotus Notes – kantoja jotka voisi mainiosti siirtää wikiin sisältönsä puolesta. Se melko varmasti innostaisi ja toisi uusia lukijoita.

 4. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi

  Blogin ylläpito vaatii resursseja. Mikäli blogi onnistuu luomaan keskustelua, se tuntuu heti mielekkäämmältä ja luo innostusta jatkaa ja parantaa blogia.

 5. Maurelita Pligaa http://www.u-blog.net/maurelita

  Ehdottomasti ! Varsinkin kommentteihin vastaaminen kuuluu minusta bloginpitäjän velvollisuuksiin ; jos ei saa palautetta vaikka sanoisikin vaan “moro kiva blogi”, niin kyllä lukijat karisevat.

  Itsekin otan nokkiini jos joku ei vastaa, tulee heti tunne ettei MINUA noteerata, kommenttini eivät olleet tarpeeksi hienoja jne. Varsinkin yritysblogeissa kynnys kommentoida on korkea, koska kaikki muut odottavat kuka sanoo mitä ja tuleeko sammakoita…

  Sammakkomaassa kun ollaan. ;-)

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kesäloma uhkaa lukijoiden lisäksi kirjoittajaa."Sivun alkuun