Inventive Design
23.1.2007 Lasse Larvanko

Kuinka pääsin Googlen ensimmäiselle sivulle viikossa – hakukoneoptimointi kannattaa

Ilman hyvää käyttöliittymäkoodia hakukoneoptimointi ei onnistu

Inventive.fi löytyy tällä hetkellä Googlatessa “web standardit” sijalta 7. Aika hyvin pari viikkoa vanhalta sivustolta. Lue miten se on mahdollista.

Viikon jälkeen sivu löytyi yhdeksäntenä. Tätä kirjoittaessa sija on 7.

Miten se on mahdollista?

Hyvän näkyvyyden hakukoneissa mahdollistaa web standardien mukainen hyvin toteutettu käyttöliittymäkoodi. Tämä on kuitenkin vasta perusta, jolle hakukonenäkyvyyttä voidaan parantaa.

Miten pääsin viikossa Googlen ensimmäiselle sivulle
 • Tein sivuston käyttöliittymäkoodista hakukoneystävällisen
 • Valitsin oikeat hakusanat – tarpeeksi niche markkinan ja sillä riittävän kilpailematon hakutermin
 • Kirjoitin aiheesta useasti lyhyin väliajoin – ja toivottavasti asiallista sisältöä
Kuinka parannan sijoitusta tästä
 • Saamalla näkyvyyttä (linkkejä) uutissivustoista ja muista blogeista
 • Artikkelit herättävät käyttäjät kommentoimaan ja luomalla näin osallistuvaa yhteisöllisyyttä (Ja parantamaan omaa hakukonenäkyvyyttään)
 • Halutut hakutermit on syytä sisällyttää tulevaankin aineistoon

Tärkeintä on kuitenkin laadukas sisältö.

Mitä tarkoitetaan hakukoneoptimoinnilla ja mitä hyötyä siitä on?

Sivusto saa lisää kävijöitä hakukoneissa. Lisää kävijöitä tarkoitaa yleensä lisää bisnestä. Mitä lähempänä kärkeä sivut löytyvät sitä sitä suurempi osa kävijöitä se tuo sivuille. Ensimmäinen sija tuo moninkertaisesti enemmän kävijöitä kuin kymmenes. Perustiedot ja esimerkin hakukoneoptimoinnista tarjoaa Optimointi.comin julkaisema suomenkielinen hakukoneopas.

Käyttäjä on kuningas

Käyttäjä ei saa jäädä uhrilampaaksi Googlen alttarilla. Älä vieraannuta lukijaa vain Googlea miellyttääksesi. Sivuillasi on joku tarkoitus ja se on sivujen tärkein anti. Jos sivut viilataan kuntoon hakukoneille, mutta sisältö ei viihdytä tai anna muuta arvoa käyttäjälle, saatat saada paljon kävijöitä, jotka poistuvat nopeasti.

Yhteisöllisyys ja palaavat lukijat ovat hyvän hakukonenäkyvyyden kulmakiviä. Tälle sivustolle ei muuten ole vielä pahemmin linkkejä, joten jos sisältö on mielestäsi linkkaamisen arvoista – tee se nyt.

Varoituksen sana – Älä luota mustahattuiseen mieheen.

Usein mainostetaan taattua ja nopeaa tulosta pienellä vaivalla. Hakukoneoptimointia mainostetaankin usein samalla tapaa kuin laihduttamista. Onko olemassa jokin ihmelääke jolla voidaan ratkaista monimutkainen ongelma? Pillerillä tai kuuden minuutin vatsatreenillä se tuskin onnistuu.

Hakukoneoptimoinnissa on myös vaara mennä eettisen rajan yli. Tällöin puhutaan mustan hatun hakukoneoptimoinnista, jolla tarkoitetaan epäeettistä sivujen löydettävyyden parantamista, kuten piilotettuja linkkejä tai alasivuja, linkkifarmeja ja ostettuja linkkejä. Näistä kannattaa pysyä poissa, sillä ainakin Google rankaisee väärinkäytöksistä. Näköjään nopeat tulokset ovat kuitenkin mahdollisia täysin rehellisin keinoin ainakin tämän sivuston osalta.

Keskustelua hakukoneoptimoinnista, sen eettisyydestä ja mustista hatuista.

Henkilökohtaisesti pidän monenlaista hakukonekikkailua jokseenkin turhana. Mikäli sisältösi on tarpeeksi hyvää ja kiinnostavaa, ja perusteet on kunnossa, pitäisi hieman kyseenalaisemmilla hakukonekikkailulla olla vain marginaalista merkitystä. Tässä uskon monella hakukoneoptimoijalla olevan oma sanansa sanottavana.

Kaupan päälle jotain ilmaiseksi!

Hakukoneystävällinen koodi ei syrji ketään, sillä se on usein myös saavutettavaa käyttäjille jotka käyttävät sivuja mobiililaitteilla tai ruudunlukuapuvälineillä.

Tiivistelmä

Hyvä ajankohtainen sisältö hakukoneystävällisellä käyttöliittymällä huomioidaan verkossa ja tuo parhaan hakukonenäkyvyyden ja tuloksen hakukoneissa. Toivon tuottavani niin hyödyllistä sisältöä että hakukonenäkyvyys kasvaa edelleen. Inventive.fi sijoittuu hakusanalla web standardit ensimmäiselle sivulle, ja uskon että se jatkaa nousuaan kohti kärkeä ja on kuukauden sisällä kolmen kärjessä.

Lisää aiheesta

Testaa onko sivustosi Da Vinci -koodia Googlelle.

Paranna omaa hakusanatulostasi: hakukoneoptimointi.

PS Googlatessa sanalla hakukoneoptimointi löytyy Inventive.fi sijalta 57.

Kommentit

2 kommenttia artikkelista “Kuinka pääsin Googlen ensimmäiselle sivulle viikossa – hakukoneoptimointi kannattaa”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. Inventive Design | Viimeinkin selvyys hakukoneoptimoinnista http://www.inventive.fi/viimeinkin-selvyys-hakukoneoptimoinnista/

  [...] Kuinka pääsin Googlen ensimmäiselle sivulle viikossa – hakukoneoptimointi kannattaa [...]

 2. Inventive Design | Kuinka ratkaiset verkkopalveluiden laatuongelmat http://www.inventive.fi/kuinka-ratkaiset-verkkopalveluiden-laatuongelmat/

  [...] on hakukonelöydettävämpi web-standardien [...]

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hyvä ajankohtainen sisältö hakukoneystävällisellä käyttöliittymällä huomioidaan verkossa ja tuo parhaan hakukonenäkyvyyden ja tuloksen hakukoneissa."Sivun alkuun