Inventive Design
11.11.2009 Lasse Larvanko

Näin saat Flash-sivuston näkymään Googlessa

Kampanjasivustot kaipaavat Flash hakukoneoptimointia

Flash-tekniikalla toteutetut sivustot löytyvät todella huonosti Googlessa.

Flash-sivustotkin saa löytymään Googlen kärkipaikoita, kun tekniikka on hallussa. Flash-sivustot rakennetaan perinteisesti visuaalisuuden ja ”käyttökokemuksen” ehdoilla. Näin perinteiset kylmät faktat jäävät usein toissijaiseksi sivustossa.

Näin ei kuitenkaan tarvitse olla.

Flash hakukoneoptimointi

Rio Digital on kehittänyt Flash hakukoneoptimointiin konseptin ja tekniikan, jolla pääset hyötymään Flash toteutuksen visuaalisuuden hienouksista, kuitenkin niin että perinteiset hakukoneoptimointimenetelmät ovat vielä käytössä.

FSEO ratkaisu

Rion ratkaisussa julkaisujärjestelmällä päivitetään sisältöä, joka ohjataan kahteen eri käyttöliittymään, perinteiseen HTML-sivustoon ja Flash-sivustoon. Molemmissa on täsmälleen sama sisältö.

Näin Flash hakukoneoptimointi onnistuu ja sivusto saadaan kärkisijoille kun sen aihepiiristä haetaan tietoa. Lue lisää FSEO-ratkaisusta.

Flash hakukoneoptimointi

Lisää aiheesta tai sen vierestä

Tiedän toki että Flash-sivustot pääsevät nykyisin Googlen indeksiin, mutta niiden hakukoneoptimoiminen kärkeen kilpailuilla termeillä on liian työlästä. Samoin kuin esimerkiksi PDF-dokumenttia voi hakukoneoptimoida, se ei yleisesti ottaen kuitenkaan ole järkevää.

Kommentit

5 kommenttia artikkelista “Näin saat Flash-sivuston näkymään Googlessa”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. Daily

  Itse demosin ja kokeilin samaa jo joitakin vuosia sitten ja muualta netistä löytyy paljon vastaavia ratkaisuja. Harmittavan vähän näitä ratkaisuja on tosin käytetty isoissa kampanjoissa.

  Hieman tosin kritisoin Rio Digitalin ratkaisua. Se rampauttaa Flash-sivujen alkuperäistä ideaa siitä, että sivua ei tarvitse ladata uudelleen. Sama voidaan toteuttaa helposti myös niin, että Flash haistelee sisääntulosivun osoitteen ja lataa sisällön sen mukaan. Sivulta toiselle siirryttäessä ladataan sisältö suoraan Flashiin näin ollen uutta sivulatausta ei tarvita. Eli siis puhtaasti hakutulosten kannalta ei jokaisen flash-sivun tarvitse olla itsenäisiä osio.

  Käyttäjän liikkeiden seurantaan sivustolla ja bookmarkkien tekoon löytyy myös javascript-pohjaisia ratkaisuja. Niistä ei muodostu ongelmaa sillä ilman javascriptiä ja Flashiä käyttäjä saa aina eteensä html-toteutuksen.

 2. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi

  Se rampauttaa Flash-sivujen alkuperäistä ideaa siitä, että sivua ei tarvitse ladata uudelleen.

  Tässä on juuri se pointti hakukoneoptimoinnin kannalta. Mikäli Flash on vain yksi kikkare on sen aito hakukoneoptimoiminen “mahdotonta”.

  Uniikit URLit joihin on mahdollista ja luonnollista luoda linkkejä on hakukoneoptimoinnissa ensiarvoisen tärkeää.

 3. Lauri Paavola http://www.internetmarkkinointi.com

  Tästä artikkelista on jo jonkin aikaa kulunut. Flash on kyllä monipuolinen, mutta hakukoneoptimoijan painajainen. Toivottavasti uusi ilmestynyt HTML5 tulisi korvaaman Flashin. Toisin kuin Flash, HTML5 toimii selainpohjaisesti eikä käyttäjä joudu lataamaan erillistä ohjelmaa.

  Hakukoneoptimoinnin kannalta HTML5 on parempi vaihtoehto yksinkertaisesti koska se käyttää HTML:llää. Itse Käyttäessäni HTML5:sta olen positiivisesti yllättynyt sivustojen suorituskyvystä ja HTML5 koodin helppokäyttöisyydestä.

 4. Olli

  “Hieman tosin kritisoin Rio Digitalin ratkaisua. Se rampauttaa Flash-sivujen alkuperäistä ideaa siitä, että sivua ei tarvitse ladata uudelleen.”

  Et ole sattunut kuulemaan Ajaxista?

 5. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi

  Se rampauttaa Flash-sivujen alkuperäistä ideaa siitä, että sivua ei tarvitse ladata uudelleen.

  Tässä on juuri se pointti hakukoneoptimoinnin kannalta. Mikäli Flash on vain yksi ohjelma on sen aito hakukoneoptimoiminen “mahdotonta”.

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Flash-sivusto saadaan kärkisijoille kun sen aihepiiristä haetaan tietoa."Sivun alkuun