Inventive Design
22.9.2008 Lasse Larvanko

Päivä joka ei koskaan tule

Amerikkalaisen unelman kääntöpuoli

Suurin osa ihmisistä ei koskaan edes yritä tavoitella unelmiaan. Tavoitteletko sinä?

Tämä artikkeli on odottanut kirjoittamistaan hyvin hyvin kauan. Se olisi oikeastaan voinut olla ensimmäinen postaus tässä blogissa. Se on kuitenkin jäänyt, kuten niin moni asia elämässä, jotka tehdään kunhan ensin saan tämän projektin tehtyä, kunhan saan tämän ylennyksen jne jne.

Ihminen lakkaa elämästä nykyisyydessä jos se voi lykätä sitä tulevaisuuteen

Nykyhetken onnen siirtäminen ja äärettömienkin uhrauksien kestämisen tekee usko ja toivo paremmasta. Uskonnoissa se on jonkinlainen palkinto tämän elämän jälkeen. Amerikkalaisessa unelmassa se on rikastuminen eläkkeellä.

Rikkaana kuolemisesta on tullut jotenkin tavoittelemisen arvoista.

Tule rikkaaksi nopeasti

Kaikille ei riitä miljoonatili eläkkeellä vaan miljoonat on saatava nopeammin. Mielellään vielä alle vuodessa, ilman työtä, osaamista tai sijoittamista. Wincapita iski tähän rakoon.

Erilaisia neuvoja ja blogeja netissä nopeasti rikastumisella onkin sitten netti pullollaan. Näissä kaikissa yhteistä lienee että niistä rikastuu vain ne, jotka uskovat kyseisiä blogeja ja ostavat näiden tuotteita, ja näin rikastuttavat toisiaan. Pyramidin huipulla olijat tienaavat jo jotakin.

Saan näistä näppylöitä. Enkä lue.

Tavoitteen rikkaan ruumiin sijaan neljän tunnin työviikko

Timothy Ferrissin neljän tunnin työviikko on loistava kirja, vaikka haiskahtaakin self-help kirjalta. Neljän tunnin työviikko kirja haastaa lukijat haastamaan oman työtottumuksensa ja tapansa. Kirjan nimen mukaista on poistaa työstä kaikki turha sijaistoiminta ja saada sama työn tehokkuus 1/10 osa ajasta.

Kirja on lukemisen arvoinen, vaikka ei niin 4 tunnin työviikosta välittäisikään, sillä se saa mietimään omia tavoitteitaan ja työtapojaan kriittisesti.

Elämän muuttava kokemus

Olen nyt muutaman kerran joutunut tilanteeseen, josta poispääsy on johtanut mietelmään: ”ota isompi unelma”. Tavoitteiden asettelussa olisi tärkeää että niiden saavuttaminen ei olisi liian helppoa ja tavoitteiden saavuttaminen saisi tuoda iloa elämään.

Aikaisemmat kokemukset ovat saaneet konkreettista tulosta. Tällä kertaa tavoitteena on jotain toisenlaista. Vihjeenä sanottakoon että huomenna ja ylihuomenna en aio mennä töihin.

Elämä on asennekysymys

Länsimaisen ihmisen elintaso on kuulemma Aurinkokuninkaan tasoa, mutta onnellisuus ei ole maaorjan onnellisuutta kummoisempi.

Miksi?

Elämässä pärjääminen ja oikeastaan kaikki asiat elämässä ovat perinpohjaisesti pohdittuina asennekysymyksiä. On olemassa asioita joihin et voi vaikuttaa ja niitä asioita joihin tulisi keskittyä. Keskittymällä oikeisiin asioihin saa elämästään enemmän irti.

Menestyminen ja yrittäminen ovat hyvin pitkälti asennekysymys, mutta niin on myös elämästä nauttiminen.

Kävin katsomassa uusimman Star Wars piirretyn 5-vuotiaan poikani kanssa. Leffa ei ollutkaan dubattu. Koitin kuiskia melko tyhjässä teatterissa elokuvan tapahtumia, mutta sain kuulla leffan puolivälissä ettei siitä mitään selvää saanut ja voisin lopettaa.

Joku saattaisi pitää surkean leffan katsomista huonona kokemuksena, mutta minä ainakin nautin koko kotimatkan siitä hehkutuksesta että poikani oli nyt nähnyt Star Wars leffan teatterissa ja halusi heti soittaa siitä kaverilleen.

Kommentit

5 kommenttia artikkelista “Päivä joka ei koskaan tule”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. Ilkka Kauppinen http://matkailumarkkinointi.blogspot.com

  Artikkeli harhaili kuin jotain etsien. Toivottavasti löydät mitä etsit!

 2. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi

  Sen olisi pitänyt hautua aivojen syövereissä vielä jonkin aikaa.

  Luin juuri uudestaan läpi kirjoittamani ja kommenttisi on hyvin osuva.

  Oikeastan minun ei edes pitänyt kirjoittaa koko juttua vaan kirjoittaa henkilökohtainen sähköpostiviesti puolituntemattomalle.

  Ehkä teen sen nyt.

 3. Antti http://tehostajat.com

  Kieltämättä Ferrissin kirja saa ajattelemaan, vaikka siinä on n. 100 sivua amerikkalaisten harrastamaa hehkutusta.

  Eniten jäi mieleeni ajatus, jonka mukaan tulisi miettiä konkreettisesti, mikä saa innostumaan ja tavoitella sitä. Ei niinkään pohtia, mitä haluaa elämältään, johon on mahdoton vastata.

 4. Unelmat voi toteuttaa jo tänään – jos uskaltaa « Domestic₪Goddezz http://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/07/16/unelmat-voi-toteuttaa-jo-tanaan-jos-uskaltaa/

  [...] http://www.inventive.fi/paiva-joka-ei-koskaan-tule/ Ehkä joku saa tästä ponnekohdan oman elämän järjestykseen laittamiseen. Itseni se ainakin laittoi kovasti miettimään omaa elämää. Kaikille elämännälkäisille ja kaikkien heidän puolestaan, [...]

 5. Jakke http://www.jtimedia.fi/

  Itselleni olen laittanut työasioihin tavoitteeksi 80/20 säännön: Vähennä työntekoa 80%:lla ja tuloja 20%:lla. Itsellä toiminut ERITTÄIN hyvin.. On aikaa muihinki juttuihin.

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ota isompi unelma."Sivun alkuun