Inventive Design
18.4.2007 Lasse Larvanko

Ratkesin polttamaan – kuinka ryhdyin mittaamaan RSS-lukijoita

Otin pitkän harkinnan jälkeen Feedburnerin käyttöön

Olen pitkään pohtinut mikä suhde lukijoista saa sisällön muuta kautta kuin perinteisellä selaimella. Uutiskirjeiden tilaajien määrän tiesin – joka on yllättävän korkea, mutta RSS-lukijoista minulla ei ollut hajuakaan.

Tämä asia on mietityttänyt minua ja olen luonut Feedburner-tilin jo kun olin sivustoa julkaisemassa. Feedburner on palvelu, jossa blogin RSS-syötteet lähetetään Feedburnerin kautta, jotta niitä voidaan tilastoida. En kuitenkaan ottanut sitä käyttöön heti, sillä se näytti, tai oikeastaan tuntui luontaan työntävältä.

Ruutukaappaus Inventive.fi RSS-feedistä Feedburnerissa

Jätin homman sikseen.

Helppo, nopea ja ilmainen vei taas voiton

Egoni kuitenkin voitti lukijan hyvinvoinnin törmättyäni Ordered Listissä näppärään Feedburder-pluginiin, jolla voin parissa minuutissa asentaa Feedburnerin sivuille, ja voi myös helposti kytkeä pois päältä.

Nyt kaikki rss-lukijan lähetetään automaattisesti Feedburnerin osoitteeseen, josta saan tiedon, kuinka moni lukija tykkää enemmän RSS-lukijasta kuin selaimesta.

Onko lukijoilla kokemuksia millä jakaumalla käyttäjiä tulee rss-lukijoista, sähköpostista ja perinteisesti suoraan sivuillesi?

Kommentit

2 kommenttia artikkelista “Ratkesin polttamaan – kuinka ryhdyin mittaamaan RSS-lukijoita”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

  1. 104 | Inventive Design http://www.inventive.fi/104/

    [...] RSS-lukijoiden mittaaminen 18.4.2007, koska pidän RSS-tilaajien määrän mittausta paljon parempana suosion mittarina kuin [...]

  2. Mitä saatoit menettää loman aikana | Inventive Design http://www.inventive.fi/mita-saatoit-menettaa-loman-aikana/

    [...] Ratkesin polttamaan – kuinka ryhdyin mittaamaan RSS-lukijoita [...]

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

kuinka moni lukija tykkää enemmän RSS-lukijasta kuin selaimesta."Sivun alkuun