Inventive Design
2.5.2007 Lasse Larvanko

Sosiaalinen media kapinoi sensoria vastaan

Digg poisti kaikki hd-dvd koodin murrosta kertovat jutut

Digg on saanut kovat pöhinät aikaiseksi, tällä kertaa itsestään. Digg ei yrityksenä halua/voi näyttää kuinka hd-dvd koodi voidaan murtaa, ja on systemaattisesti poistanut kaikki asiaan viittaavat postaukset.

Poistot suutittavat Diggin käyttäjät ja pian etusivu ja ja kolme seuraavaa sivua täyttyi samaa aihetta käsittelevistä kirjoituksista, ja ne kaikki nousivat nopeasti kärkeen. Digg yritti taistella tätä vastaan poistamalla kirjoituksia ja lyhyksi aikaa ottivat jopa postaus-sivun pois. Ei auttanut.

Sosiaalinen media on yhtä toimijaa mahtavampi

Kevin Rose, Diggin perustaja on nyt myöntänyt virheensä, ja päästänyt asian pannasta. Ilmoitus löytyy 11000+ äänellä etusivulta.

If we lose, then what the hell, at least we died trying.
Digg on,
Kevin”

Digg siis päästää nyt itselleen potentiaalisesti kovia oikeusjuttuja tuovan materiaalin sivuilleen, mutta voittaa takaisin käyttäjien luottamuksen.

Voiko sosiaalista mediaa rakentaa ilman luottamusta?

Kommentit

2 kommenttia artikkelista “Sosiaalinen media kapinoi sensoria vastaan”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. Lasse Rintakumpu http://www.amdesign.fi

  Katsoin eilen pitkästä aikaa Elia Kazanin elokuvan Alaston satama. (Ole hyvä, ei-toivottuja hittejä:)

  Leffan dramaattisessa loppukohtauksessa ahtaajat marssivat töihin pahasti piestyn Marlon Brandon johdolla. Mafioso Johnny Friendly yrittää epätoivoisesti estää työläisiä ottamasta satamaa haltuunsa Friendlyn “ammattiyhdistykseltä”.

  Johnny, joka on aiemmin onnistunut rakentamaan satamaan murhilla ja väkivallalla hiljaisuuden muurin, on lopulta joukon edessä voimaton ja typerä.

  Sataman omistaja näytetään elokuvassa ainoastaan kerran, katsomassa televisiosta Friendlyn oikeudenkäyntiä. Vaikka onkin ollut mukana mafian juonessa, hän ymmärtää ennen Friendlyä, mitä on tapahtumassa ja käskee palvelijaansa torjumaan kaikki Friendlyn yhteydenotot.

  Analogia voi olla kaukaa haettu, mutta ainakin minä pidän sosiaalisesta mediasta osin samoista syistä kuin Kazanin klassikosta.

 2. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi/

  Sosiaalisissa medioissa kapinoinnin masinointi on helpompaa kuin hakukoneissa. Silti googlebombing ei ole algoritmien muutoksista huolimatta kuollut, vaan on yhä hyvissä voimissa.

  Pitäisiköhän Googlellekin panna vastaan?

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Voiko sosiaalista mediaa rakentaa ilman luottamusta?"Sivun alkuun