Inventive Design
2.5.2007 Lasse Larvanko

Suuri blogikysely

Hakukoneoptimointia, suunnittelua, saavutettavuutta, web-standardeja, markkinointia vai web 2.0?

Tämä blogi on saavuttanut jo suhteellisen tasaisen lukijakunnan, joiden apua nyt tarvitsen. Toivon voivani auttaa lukijoitani hyvillä artikkeleilla myös tulevaisuudessa.

Näen hieman ongelmallisena blogin aiheenkäsittelyn laajuuden, ja yritän terävöittää fokusta. Siinä tarvitsen lukijoiden apua. Suosituimmat, tai eniten kommentteja saaneet artikkelit tuntuvat käsittelevän markkinointia, web 2.0 ilmiöitä ja sosiaalista mediaa, kuitenkin focus on ollut paljon myös suunnittelussa yleensä, hakukoneoptimoinnissa, web-standardeissa ja saavutettavuudessa.

Nyt on sinun aika kertoa mistä haluaisit enemmän artikkeleita.

Auta tekemään blogista parempi

[poll=2]
Mikäli kysely tuntuu turhan rajoittuneelta, lisää selvennyksiä kommentteihin.

Kommentit

7 kommenttia artikkelista “Suuri blogikysely”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. PerttuT http://www.projekti55.fi

  Minusta markkinointi, hakukoneoptimointi ja sosiaaliset mediat ovat aika lailla sama asia silloin kun kirjoittajana on kuitenkin web-suunnittelija. Näkökulmasi on selkeä: haet tehoja netistä ja pyrit tekemään sen myös hyvien suunnitteluperiaatteiden mukaisesti. Minusta tämä yhdistelmä on toimiva.

  Saavutettavuudesta ja Web-standardeista ei varmasti koskaan ole juttua liikaa, mutta nekin voidaan tavallaan liittää web-markkinointiin, koska web-markkinointi on kovin tekninen alue. Jos jostain pitäisi luopua, niin saavutettavuuden ja web-standardit kuitenkin uhraisin.

  Web-suunnittelu bisnesalueena ja yksittäisen web-suunnittelijan toimenkuva sitävastoin ovat aiheita joista ei mielestäni Suomessa ole riittävästi blogeja. Vaikka luulisi, että alan tekijät niitä helposti voisivat pitää.

  Nämä asiat tietysti voivat muuttua nopeastikin. Esimerkiksi hakukoneoptimointiblogit ovat tulleet ja menneet – samoin erilaiset Web 2.0 -blogit (kumpaakin pidän myös vähän kapeana rajauksena blogille ellei ole tosiaan omistautunut aihepiirille).

  Mielestäni sinulla on aineksia pysyvyyteen sekä siihen, että bloggaat selkeästi ammatillisesta osaamisesta.

 2. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi

  Kiitos kiitos. Tässähän ihan punastuu :)

  En vielä jaa omia mielipiteitäni, mitä olen asiasta pohtinut, sillä haluan tällä kyselyllä saada juuri lukijoilta palautetta.

  Palaan asiaan kun vastauksia on tullut enemmän.

 3. Inventive Design | Hakukoneoptimointi on menneen talven lumia http://www.inventive.fi/hakukoneoptimointi-on-menneen-talven-lumia/

  [...] vaikuttaa? Ota osaa suureen blogikyselyyn, ja olet mukana päättämässä tämän sivuston [...]

 4. Ilse Manner

  Luen tätä puoliammatillisesti oppiakseni ja päivittääkseni oppimaani, ja toistaiseksi tästä näkökulmasta kaikki mistä kirjoitat on hyöyllistä. Siis älä muuta tyyliä, jos minulta kysytään. Hyviä juttuja!

 5. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi

  On erittäin mukava kuulla positiivisia kommentteja.

  Minulla on ollut hieman varauksia kirjoitusten suhteen. Ensin alkoi ahdistaa onko tämän blogin aihealue liian laaja, sillä käsittelyssä on ollut niin laaja-alaisesti verkkopalvelujen suunnittelua ja markkinointia.

  Alusta pitäen ole yrittänyt pitää tekniset yksityiskohdat taka-alalla, jotta sisältö pysyisi mielenkiintoisena myös potentiaaliselle asiakaskunnalle.

  Ulkoisilla mittareilla (rss-tilaajat, kävijämäärät, sijoitukset hakutuloksissa) sivusto on kasvanut melko kovaa tahtia, mutta tyhjästä on helppo ponnistaa.

  Silti kirjoittelu tuntuu ajoittain päättömältä, sillä aitoa keskustelua on syntynyt suhteellisen harvoin ja monikaan ei ole pitänyt sivustoa linkin arvoisena.

  Louderin adwords mainosta: ”Älä kerro että rakastat minua. Rakasta minua” mukaillakseni:

  Jos rakastat minua, älä kerro sitä minulle, kerro se kaikille.

 6. Inventive Design | Mitä Inventive tarjoaa Sinulle http://www.inventive.fi/mita-inventive-tarjoaa-sinulle/

  [...] sähköpostiisi. Mikä on sinun mielestäsi kiinnostavinta mitä Internet tarjoaa? Kyselin suuressa blogikyselyssä lukijoiden kiinnostuksen [...]

 7. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi/

  Suuri blogikysely on päättynyt. Vastauksia pohdiskellaan edellisen kommentin linkissä.

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Auta tekemään blogista parempi."



Sivun alkuun