Inventive Design
27.4.2007 Lasse Larvanko

Väärin kirjoitetut hakutermit tuovat kävijöitä – Haukoneoptimointi

Auta käyttäjää löytämään palvelusi virheistä huolimatta

Saatoit eksyä tälle sivulle kirjoittaessasi hakukoneoptimointi sanan jollakin tavoin väärin, kuten hakukoneoptimoi, hakukoneoptimonti, haku kone optimointi, hakukoneoptimi tai olet Inventive.fi sivuston lukija. Sinulla kävi tuuri. Voit oppia käyttämään hyväksi hakijoiden kirjoitusvirheitä lisäämään kävijöitä palveluusi.

Oikeastaan koko tämän sivun voisi täytttää kirjoitusvireillä, mutta lukeminen tulisi turhankin raskaaksi.

Hakukoneoptimointi vaatii luovuutta

Miten kirjoitat paljon kirjoitusvirheitä ilman että näytät lukihäiriöiseltä?

Itse kirjoitin tämän sivun tarjoamaan erimallisia kirjoitusvirheitä haukoneoptimoinnista. Blogissa tämän tekeminen on helpompaa, sillä koko kommunikaatiomuoto on vapaampaa kuin Virallisilla sivuilla.

Laita sivu piiloon

Aluksi ajattelin tehdä tästä postauksesta sivun, enkä blogipostausta, jolloin sivuille pääsisi vain hakukoneilla. Tämä on varmasti hyvä tapa, jos haluat pitää yllä ammattimaisen mielikuvan itsestäsi. Muista kuitenkin lisätä sivuille ainakin yksi linkki, niin että Googlen, ja muiden hakukoneiden hämähäkit löytävät sivusi ja se pääsee hakutuloksiin.

Tämän sivuston tarkoitus on kuitenkin tarjota lukijoille konkreettista hyötyä, ja se onnistuu parhaiten julkistamalla asia artikkelin muodossa.

Ohjaa väärin kirjoitetut suoraan oikeaan palveluun

Oikeastaan olisi järkevää kirjoittaa kaikista noista väärin kirjoitetuista hakukomeptimointi sanoista oma sivunsa, ja ohjata kaikki liikenne samalla sivulle esimerkiksi 301 redirectillä.

Väärin kirjoitetut domain nimet saattavat tuoda valtaisasti kävijöitä

Väärin kirjoitetut versiot hyvin suosituista palveluista, kuten Googlesta tuovat hirvittäviä määriä käyttäjiä, ja tämän ovat nokkelat optimoijat hyödyntäneet hankkimalla sellaisia domaineja kuten gogle, gooogle tms tai google.net, google.tv tms. Nämä ovat vain esimerkkinimi, jotka Google on hankkinut itselleen ohjaamaan käyttäjät omaan palveluunsa myös väärinkirjoitetulla osoitteella.

En siis tässä kehoita kaappaamaan domaineja, vaan varautumaan asiaan omien sivujesi kanssa, varsinkin jos domain nimesi on vaikea, tai sisältää väliviivoja (muutenkin erittäin hu0no idea.) Väärin kirjoitetut versiot hakukoneopmoidaan (sic) ohjaamaan kävijät oikeaan palveluun.

Onko sinulla kokemuksi väärinkirjoituksista hauissa? Lisää kokemuksia tai vinkkejä kommentteihin.

Kommentit

Yksi kommentti artikkelista “Väärin kirjoitetut hakutermit tuovat kävijöitä – Haukoneoptimointi”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi

  Aaron Wall on tehnyt hienon hakusana väärinkirjoitus generaattorin, jolla voit poimia lisää erilaisia tapoja kirjoittaa hakusanasi väärin.

  Tässä pari esimerkkiä:
  akukoneoptimointi
  hkukoneoptimointi
  hakuoneoptimointi
  hakukoneoptimoint
  ahkukoneoptimointi

  Listaa voisi jatkaa vielä muutamalla sadalla, mutta tämä riittänee esimerkiksi.

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Väärin kirjoitetut hakusanat voivat tuoda merkittävästi kävijöitä."Sivun alkuun