Inventive Design
21.6.2007 Lasse Larvanko

Vihdoin selaintestaus on helppoa

Safarin myötä kaikki merkittävät selaimet saa samalle PC:lle

Www-sivujen testaus eri selaimilla on ollut tuskallista yhdellä koneella. Ei ole enää.

Selaintestaus - selainten pikakuvakkeet: Mozilla Firefox, Flock, Opera 8, Opera 9, IE5, IE 5.5, IE6 ja IE7

Kaikki merkittävät selaimet samalla työpöydällä.

Eri selaimet näyttävät www-sivut eri tavoin. Verkkopalvelujen suunnittelijalle tästä on päänvaivaa, mutta selainten erilaisuudet voidaan testata ja poistaa hyvien suunnittelutapojen avulla.

Ennen selaintestaus täytyi tapahtua useammalla koneella. Useamman tietokoneen hankkiminen vain selaintestaukseen on investointi, johon ei helposti rahojaan laita. Nykyisin on parempia tapoja tehdä selaintestausta.

Apple on julkaissut julkisen beta version Safari selaimestaan PC:lle ja Macille. Näin jokainen halukas saa testata sivujen toimivuutta kaikilla selaimilla PC:llä.

Julkaistu Safari on kuitenkin vasta beta asteella, ja se on ihan oikeasti keskeneräinen kehitysversio. Safari on saanut haukkuja tietoturvallisuudesta ja siitä ettei se toimi kaikilla PC koneilla laisinkaan, kuten tässä koneessa, tai että se näyttää sivu varsin toisin kuin Macin Safari.

Apple korjaa pian selaimen lastentaudit ja sen voi ottaa yhdeksi selaimeksi muiden joukossa selaintestaukseen.

Automaattiset kuvakaappaukset eri selaimilla

Selaintestausta helpottamaan on palveluita, jotka pyörittävät joukkoa selaimia ja ottavat pyynnöstä kuvakaappaukset toivotuista sivuista tarkasteltavaksi.

Kuinka saat kaikki Internet Explorerit samalle koneelle

Eolas-patenttikiistan (2003) myötä seurasi jotain hyvääkin, sillä se sai Microsoftin julkaisemaan tiedon miten asentaa useita versioita Internet Explorer selaimesta samalle koneelle. Internet Explorer on eniten selainhuolia aiheuttava selain ja siksi tämä onkin erinomainen apu selaintestaukseen.

Miten saan Internet Explorerin eri versiot samalle koneelle.

Hyvää juhannusta

Irrotan itseni juhannukseksi internetistä, joten en muutamaan päivään vastaa viesteihin.

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Julkaistu Safari on kuitenkin vasta beta."Sivun alkuun