Inventive Design
16.5.2007 Lasse Larvanko

WordPress 2.2 ulkona ja käytössä

Julkaisujärjestelmän päivitys sujui vartissa ilman ongelmia

Wordpress on mahtava julkaisujärjestelmä, missä suurin osa asioita tapahtuu paljon helpommin kuin monissa kaupallisissa julkaisujärjestelmissä. Yksi asiaa saa minut kuitenkin jännittämään. Uuden WordPress-version asentaminen on aina pulssia nostattavaa touhua.

Inventive.fi pyörii nyt uutuudenkarhealla 2.2 versiolla.

Mitä uutta WordPress 2.2ssa?

Päälisin puolin käyttäjälle paras uudistus on wordpress.comista tuttu Widgets näkymä, jossa voit raahata erilaisia toiminnallisia palikoita sidebarissa. Omilla sivuilla Wigdets ei suostunut toimimaan, sillä olen muokannut omaa teemaa niin paljon.

Normaaliin tapaan joukko bugeja on korjattu, mutta käyttäjälle uutta on esikatselun muuttuminen uuteen ikkunaan, eikä sivun alalaitaan.

WordPress blogin lukijalle kaikki on niinkuin ennenkin.

WordPress ohjelmistopäivitys tulisi olla helpompaa

WordPressin hyvässä käytössä ei tarvita it-taitoja, eikä päivittämisen tulisi olla näin epävarmaa. Yhden klikkauksen ohjelmistopäivitys olisi oikein mukava. Ohjeiden mukaan päivittäminen onnistui suhteellisen näppärästi ja vaivattomasti, mutta tiedostojen poistaminen ja uusien vieminen ilman julkaisussa olevaa varajärjestelmää jännittää silti.

Tähän luulisin olevan helpompikin tapa. Onko kenelläkään vinkkiä millainen?

Kommentit

5 kommenttia artikkelista “WordPress 2.2 ulkona ja käytössä”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. Nikke http://blog.nikc.org/

  Instant Updgrade -laajennuksen tulisi toimia kuten sinä toivot. En tosin ole kokeillut itse.

  Lisäksi Google Summer of Codessa on projekti WordPress Update Plugin -projekti, joka liittyy laajennuksien ja teemojen päivityksiin.

 2. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi

  Hahaa! Tuo instant upgrade vaikuttaa juuri kaipaamaltani palvelulta.

  Kiitos Nikke.

 3. Marko Polojärvi http://www.markopolojarvi.com

  Monilla hostaajilla on käytössä jotain näitä Fantastico tms. palveluita mitkä hoitavat päivitykset yhdellä napilla. Itse venailen yleensä hetkisen ennen päivittämistä ellei kyseessä ole hirveä reikäjuusto ihan sen takia että jos sieltä löytyykin joku kiva bugi niin joku toinen saa testata ensin ;)

 4. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi/yrityksesta/lasse-larvanko/

  Näin minäkin olen perinteisesti tehnyt, mutta minulla oli jäänet edelliset päivitykset tekemättä ja nyt ajattelin paikata nopeasti. Tätä uusinta versiota oli haudottu jo pitkään ennen julkaisua.

 5. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi/yrityksesta/lasse-larvanko/

  Lisää WP2.2sta

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhden klikkauksen ohjelmistopäivitys olisi oikein mukava."Sivun alkuun