Inventive Design
24.5.2007 Lasse Larvanko

Nyt 5 uutta WordPress pluginia, jotka parantavat tätä sivustoa

Wordpress laajennukset ovat helppoja asentaa

Tämä sivusto täyttää ensi kuussa kuusi kuukautta, ja se on kokenut jo melkoisen määrän muutoksia lyhyen elonsa aikana. Suurin osa niistä on teknisiä ja enemmän pinnan alla, kuin näkyviä muutoksia. Moni näistä muutoksista kuitenkin parantaa sivua käyttäjille, tai kertoo minulle kehittäjänä enemmän käyttäjistä, ja helpottaa käyttäjälähtöistä suunnittelua.

Muutosten kourissa sivut ovat saattaneet hetkittäin näyttää hassuilta ainakin Internet Explorer selaimella .

Uusia WordPress lisäosia, jotka parantavat sivustoa

What would Seth Godin Do?

Tämä hassun niminen lisäosa WordPressiin sai alkunsa Seth Godinin kirjoituksesta. Ideana on tarjota ensikävijälle lyhyt viesti, jossa voidaan toivottaa kävijä tervetulleksi ja kertoa sivuston tarkoituksesta ja esimerkiksi tilata rss feedi.

What Would Seth Godin Do -Wordpress plugin

Ensimmäistä kertaa näille sivuille tulleelle tarjoillaan perustiedot sivustosta.

En ole täysin myyty onko ajatus pelkästään hyvä, mutta ennen parempaa tietoa käytän tätä lähestymistapaa.

Lataa wwsgd-plugin Richard Millerin sivuilta.

Vielä yksi tapa näyttää tilastotietoja

Blogeissa, jotka on rekisteröity suoraan wordpress.com:ista on helppo ja yksinkertainen tilastotyökalu. Nyt tämän tilastotyökalun saa myös itse asennettuun WordPress julkaisuun, kuten näille sivuille. Asensin bluginin eilen, ja hyvin tuntuu toimivan.

Wordpress Stats plugin

WordPress plugin stats toiminnassa Inventive.fi:ssä

Tarvitset kuitenkin WordPress.com API numeron, jolla aktivoit pluginin. Sekin on ilmainen. Ainoa harmitusta herättänyt seikka oli WordPress smiley, jolla kävijöitä mitataan. En pitänyt siitä, ja sen saakin piiloon lisäämällä CSS-tyylitiedostoon rivin:

img#wpstats { width:0px; height:0px; overflow:hidden; }

Hae stats-plugin tai lue lisää WordPress blogista.

Herkullisia linkkejä

Näihin päiviin saakka etusivun oikeassa yläreunassa on ollut lista linkkejä mielenkiintoisiin alan sivustoihin. Näihin lyhyisiin uutisiin ei kuitenkaan ole pääsyä niiden vanhentuessa, ja en odottanut niiltä aktiivista osallistumista. Postaukset joutuivatkin aina supplemental indexiin.

Otin tuon keinotekeoisen listan pois, ja korvasin sen samoja herkullisia linkkejä tarjoavalla Del.icio.us-cached pluginilla. Plugin vaatii karvan verran enemmän säätöä kuin normaalisti, sillä säädöt tehdään itse palikan php-tiedostoon. Säädöissä ei kuitenkaan mene minuuttia kauempaa. Nyt pitäisi keksiä mitä teen vanhoille pikku-uutisille.

Suurta blogikyselyä pyörittää wp-poll

Tämä helppo, nopea ja muokattava kyselymoduli on kaikella tavalla ihana, mutta se saastuttaa kaikkia sivuja tyylikoodeillaan, vaikka niillä sivuilla ei kyselyä olekaan. Vaikka kysely on sulkeutunut, en voi ottaa pluginia pois käytöstä, sillä muuten kyselyn tiedot hukkuvat. WP-poll kaipaa selkeästi tuotekehitykstä, mutta asennus ja käyttö käy näppärästi.

WP_poll plugin

WP_Poll laajennus on helppo asentaa ja käyttää, mutta se roskaa käyttöliittymäkoodia turhaan.

Kuinka moni on koukussa?

Googlen juuri sadalla miljoonalla ostama ostama Feedburner tarjoaa palikkaa, joka lähettää kaikki RSS-syötteen lukijat Feedburnerin palvelun kautta, jotta se voi laskea kuinka moni on sivut tilanneet. Kirjoitin tämän kanssa empimisestä jo aikaisemmin , mutta en ole katunut mittauksen asentamista.

Feedburner RSS-tilaajien statistiikka plugin

Feedburner RSS-tilaajien statistiikka pluginin tilastot viime kuukaudelta.

Tosin saattaa olla että olen väärässä ja rss-tilaajien kasvu on pysähtynyt tuon pluginin asennuksen jälkeen. Tuiskin sentään. Lataa itsellesi Feedburner-plugin.

PS Se Instant Upgrade -pluginin kokeilu jää seuraavaan päivityskertaan.

WordPress on erittäin joustava ja ilmainen julkaisujärjestelmä, johon kuka tahansa voi tehdä laajennuksia. Inventive tykkää WordPressistä. Tykkäsitkö sinä tästä kirjoituksesta? Tilaa tulevatkin artikkelin rss-syötteenä tai sähköpostiisi.

Kommentit

3 kommenttia artikkelista “Nyt 5 uutta WordPress pluginia, jotka parantavat tätä sivustoa”

Tilaa tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä

 1. Arttu http://nettibisnes.info/

  Tämän tyylisiä postauksia minä tykkään lukea. Itsekin WordPress-alustan käyttäjänä usein mietin itsekseni, millä plugineilla muut toteuttavat bloginsa ominaisuuksia.

  Tuo lähdekoodin sotkeminen tyyleillä on usean pluginin ongelma. Olen puuttunut siihen muokkaamalla itse lisäosia. Tämä onnistuu yleensä melko helposti joitakin rivejä poistamalla ja kopioimalla tyylit tyylitiedostoon.

  WordPress 2.1 toi mukanaan more-tageihin liittyvän ongelman: kokonaiset feedit eivät toteutuneet asetuksista huolimatta ilman Full Text Feed -lisäosaa. Onkohan tämä jo korjattu uusimmassa versiossa?

 2. Lasse Larvanko http://www.inventive.fi

  Hienoa että kiinnosti.

  Itsekin jaksoin ennen räpeltää pluginien kanssa, mutta viimeaikoina on ollut sen verran kiirettä, että kaipaan plug and play tyylistä toimintoa.

  More tagista ei ole aiheuttanut ongelmia, sillä käytän kaikissa postauksissa excerpt kenttää.

 3. First steps with WordPress http://endymio.cubicle.fi/2007/06/12/first-steps-with-wordpress/

  [...] RSS-feed tracking I had read an article about WordPress-plugins at Inventive design (in Finnish) and found out about FeedBurner. Out of curiosity I decided to install plugin to change [...]

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Voit käyttää seuraavia elementtejä kommenteissa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Wordpress on erittäin joustava ja ilmainen julkaisujärjestelmä, johon kuka tahansa voi tehdä laajennuksia."Sivun alkuun