Hakukoneoptimointi – Osta hakukoneoptimointia

Hakukoneoptimointi tuo asiakkaita

Haluatko saada lisää kävijöitä sivuillesi, jotka ovat kiinnostuneita palveluistasi ja ovat valmiina ostamaan tai saamaan lisätietoja?

Hakukoneoptimointi on tehokasta ja mitattavaa markkinointia

Hakukoneista tulevat asiakkaat ovat aktiivisesti etsimässä ratkaisua ongelmaan. Tämä on otollisin aika saada heihin kontakti. Mitä paremmin sivusi sijoittuvat hakutuloksissa, sitä enemmän saat kontakteja palveluusi, sillä ensimmäisen hakutulossivun linkit vievät 90% asiakkaista.

Osta hakukoneoptimointia alan konkareilta – Tulos

Lasse Larvanko on suunnannut aikansa Suomen johtavaan hakukoneoptimointiyritykseen Tulos Helsinkiin.

Soita Lasselle 050 369 8023 tai lähetä sähköpostia lasse.larvanko@inventive.fi kun haluat parantaa verkkopalvelusi löydettävyyttä.

Tutustu Tuloksen hakukoneoptimointi ja hakukonemarkkinointi palveluihin.

Mitä hakukoneoptimointi on?

Hakukoneoptimoinnin tarkoituksena auttaa hakukoneita tuomaan sivuille sen aihepiiristä kiinnostuneita käyttäjiä. Esimerkiksi tämä sivu on hakukoneoptimoitu löytymään sanalla hakukoneoptimointi.

Mitä hakukoneoptimointi ei ole?

Hakukoneoptimointiin ei myöskään kuulu maksullinen hakusanamainonta. Hakutulosten vieressä näkyy usein maksa-per-klikkaus hakusanamainontaa, joka voi olla erittäin tehokasta markkinointia. Hakusanamainonnassa maksetaan kuitenkin jokaisesta vierailijasta, kun taas hakukoneoptimoitu sisältö vetää käyttäjiä puoleensa ilmaiseksi.

Hakukoneoptimointi: orgaaniset hakutulokset näkyvät pääpalstalla, Google Adwords mainokset ylhäällä ja oikeassa palstassa.

Hakukoneoptimointia on orgaanisten hakutulosten parantaminen. Hakukoneoptimoinnin lisäksi hakusanamainontaa ostetaan hakutulosten viereltä ja yläpuolelta.

Hakukoneoptimointi parantaa tulosta

Haluatko lisää käyttäjiä palvelullesi? Soita Lasselle 050 369 8023, tai lähetä yhteydenottopyyntö sähköpostilla.

Hakukoneoptimoinnilla suuria parannuksia pienillä kustannuksilla

Hakukoneoptimoinnilla saadaan pienellä työllä suuria tuloksia.

Hakukoneoptimointi pitää sisällään monia eri vaiheita, joista käyttöliittymän optimointi saattaa olla maallikolle vaikein. Sisällön tuottaminen ja tulosten seuranta onnistuu täysin ilman verkkosuunnittelutaitoja. Siksi aktiivinen verkkotuottaja saattaa pärjätä hakukoneoptimoinnissa vain pienellä konsultoinnilla kun sivuston pohjatyö on tehty kunnolla.

Haluatko lisää käyttäjiä palvelullesi? Soita Lasselle 050 369 8023, tai lähetä yhteydenottopyyntö sähköpostilla.

Mitä hakukoneoptimointi pitää sisällään?

Hakukoneoptimointi on hyvä aloittaa löydettävyyden analyysilla, jolla kartoitetaan toivotut hakusanat, nykyinen hakutulostilanne sekä omien sivujen hakukoneystävällisyys.

Inventive Design opastaa keinoja hakutulosten parantamiseen hakukoneoptimointiraportilla, jossa listataan keinoja parantaa palvelusi hakukonenäkyvyyttä.

Avaimet käteen -hakukoneoptimointipaketti tarjoaa analyysin ja raportin lisäksi käytännön hakukoneoptimointia. Inventive Design muokkaa palvelusi käyttöliittymän hakukonelöydettäväksi ja nostaa palvelusi linkkirakenteella haluttuja hakusanoja hakutulosten kärkeen.

Hakukonemarkkinointi luo keinoja lisätä palvelusi näkyvyyttä muissa palveluissa, jolla nostetaan palvelusi hakukonenäkyvyyttä merkittävästi.

Hakukoneystävälliset sivut

Hakukoneet löytävät vain sivuja joita hakukoneet osaavat lukea. Siksi hakukoneystävälliset sivut ovat perusta hakukoneoptimoinnille. Perinteinen verkkopalvelujen suunnittelu on ollut imagokeskeistä, mutta nykyaikainen verkkopalvelu ei ole visuaalinen media, vaan palvelu on suunniteltava ihmisten lisäksi hakukoneille ja sosiaalisen median palveluille.

Teknisesti hakukoneystävälliset sivut eivät ole yhtään kalliimpia tai vaikeampia toteuttaa, kuin huonosti toimivat sivut. Omien sivujen tekninen hakukoneoptimointi perustuu pitkälti web-standardien mukaiseen laadukkaaseen koodiin ja hyvin suunniteltuun linkkirakenteeseen.

Julkaisujärjestelmän toteuttajat mainostavat automaattisesti hakukoneystävällisiä sivuja, ja ovat osin oikeassa. Hyvin toteutetut sivut löytyvät paremmin hakukoneista, mutta kärkisijoitukset kilpaillulla alalla onnistuvat vain aktiivisella hakukoneoptimoinnilla.

Näkyvyys muissa verkkopalveluissa

Hakutuloksien tärkein mittari on sivuille tulevien linkkien laatu, määrä ja linkkiteksti. Omien sivujen muokkauksella on päästään vain kohtuulliseen hakutulokseen, joka voidaan aina ylittää suuremmalla määrällä linkkejä.

Tehokkain tapa parantaa hakutuloksia on saada aiheeseen liittyviä, toimituksellisia linkkejä saman alan palveluista. Tämä onnistuu parhaiten omalla sisällöntuotannolla, kuten blogilla. Omaa sisällöntuotantoa tulee lisäksi markkinoida aktiivisesti. Sosiaalisen median markkinointi on erittäin tehokas keino kasvattaa linkkejä palvelullesi.

Google on viimeaikoina heristellyt sormeaan maksullisille linkeille, joten näissä kannattaa olla varovainen.

Hakukoneita voi myös yrittää huijata monenlaisilla ”mustan hatun” hakukoneoptimointikeinoilla. Näissä on kuitenkin vaara jäädä kiinni, jolloin koko sivusto saatetaan poistaa hakutuloksista määräaikaisesti tai pysyvästi. Näin aggressiivisia palveluja emme tarjoa.

Hakukoneoptimointiprosessi

1. Palvelun analysointi

Ennen kuin hakukoneoptimointi käynnistetään lisäämme palveluun analyysityökalut. Analysointityökalut, kuten Google Analytics, keräävät tietoa kävijöistä. Tätä tietoa käytetään sivujen optimoinnissa käyttäjille.

2. Käyttöliittymän analysointi

Tutkimme sivujen käyttöliittymän rakenteen ja koodin laadun. Analysoimme palvelun hakukonenäkyvyyttä ja miten saamme poistettua sivuilla olevia esteitä ja tuotua sivulle asioita, jotka parantavat hakukonenäkyvyyttä.

3. Käyttöliittymän koodin parantaminen

Käyttöliittymän koodi tuodaan nykyaikaiselle tasolle web-standardeilla. Hyvin toteutettu sivusto löytyy paremmin hakukoneista, se mahdollistaa suuremman määrän käyttäjiä saavutettavilla sivuilla ja suurempi osa kävijöitä viihtyy pidempään käytettävillä sivuilla. Tämä ei välttämättä tarkoita sivujen graafisen ulkoasun muutosta, mutta voi halutessa sisältää myös sitä.

4. Sivun sisällön parantaminen

Käyttöliittymän ollessa kohdallaan on vielä puututtava itse palvelun sisältöön. Hyvä sisältö täytyy myös sopia verkkoon. Kirjoituksen muodon lisäksi täytyy kiinnittää huomiota hauissa käytettyihin avainsanoihin sekä julkaisemisprosessiin.

5. Linkkien ker(j)ääminen – julkisuuskampanjointi

Sivun käyttöliittymän ollessa kunnossa on erittäin tärkeää saada kunniallisilta sivuilta linkkejä omille sivuillesi. Tähän on monia keinoja, joista yksinkertaisin on tuottaa niin arvokasta sisältöä, että linkkejä satelee jo sisällön voimalla.

Näkyminen muilla sivuilla voidaan hoitaa kertaluonteisesti myös perinteisellä markkinoinnilla, mutta tämän lisäksi sisällön on oltava niin kiinnostavaa että linkkejä syntyy myös sen perusteella. Sosiaaliset mediat, kuten Digg, Blogilista ja Blogispotti kasvattavat palvelun kävijämäärää ja linkkejä, joten sosiaaliset mediat on otettava hyvin huomioon hakukoneoptimoinnissa.

6. Julkaisemisprosessin kehitys

Hakukoneet vaativat uutta ja ajankohtaista sisältöä. Tämä tarkoittaa sitä että julkaiseminenkin on oltava jatkuvaa. Julkaisemisprosessin on on tuotettava säännöllisesti uutta sisältöä. Hakukoneissa kärjessä pysyminen vaatii aktiivista julkaisutoimintaa.

Blogi on erinomainen väline hakukoneoptimoinnissa. Se auttaa tuottamaan ajankohtaista, linkkien arvoista sisältöä. Lisäksi se luo yhteisöllisyyttä ja avoimuutta kommenteilla ja parantaa luottamusta palveluun.

7. Palvelun seuranta ja jatkokehitys

Hakukoneoptimoinnin jälkeen julkaisuprosessi tuottaa ajankohtaista, hakukoneystävällistä sisältöä, josta on hyötyä käyttäjälle. Tämä on hyvän hakukonenäkyvyyden salaisuus.

Analyysityökalut helpottavat tulosten seurannassa. Ne antavat tarkkaa tietoa miten kävijät päätyvät sivuillesi, mitä ne siellä tekevät, ja kuinka moni tekee ostopäätöksen. Ne myös helpottavat sisällön testaamista ja optimointia.

Käyttäjän muuttaminen asiakkaaksi – konversio

Sivun toimivuutta mitataan sanalla konversio. Eli kuinka monta käyttäjää toteuttaa sivulle anetun tavoitteen, kuten ostaa tuotten tai ottaa yhteyttä.

Hyvää hakutulosta on turha tavoitella käyttäjää huonosti palvelevalla sivulla. Hakukoneoptimoidun sivun on oltava lisäksi uskottava ja yksinkertainen, jotta hakukoneesta tuleva käyttäjä uskoo sivun sisältävän ratkaisun hänen ongelmaan ja jatkaa sivun lukemista.

Lisää hakukoneoptimoinnista

Artikkeleita hakukoneoptimoinnista


Viimeisimpiä töitämme

Ota yhteyttä

Inventive Design

Huopalahdentie 5 A
Helsinki, 00330 Finland

Lasse Larvanko


+358 50 369 8023

In anything at all, perfection is finally attained not when there is no longer anything to add, but when there is no longer anything to take away. " Antoine de St. ExuperySivun alkuun