Verkkopalvelujen suunnittelu

www-suunnittelu ja toteutus

Suunnittelemme käyttöliittymiä ja toteutamme verkkosivuja, blogeja sekä uutiskirjeitä web-standardeja noudattaen.

Verkkopalvelun ideointi ja konseptointi

Sivuston idean kirkastaminen on tärkeä vaihe ennen varsinaisen suunnittelun aloittamista. Tässä vaiheessa tarkistetaan tavoitteet, budjetti, kohderyhmä ja onko koko projekti toteutuskelpoinen. Ideat ovat kuitenkin vasta ideoita ennekuin ne kirjataan ylös. Konseptoitaessa tiukennetaan idea kirkkaaksi ja selkeäksi verkkopalveluksi.

Verkkopalvelun määrittely

Verkkopalvelun tarkoitus tulee olla selkeä niin suunnittelijoille, kuin sivuston käyttäjille. Määrittelyvaiheessa sivuston tavoitteet, kohderyhmä, aikataulut ja toiminnallisuudet dokumentoidaan ennen varsinaista käyttöliittymäsuunnittelua.

Käyttöliittymän suunnittelu – graafinen ja visuaalinen suunnittelu

www-suunnittelu konkretisoituu visuaalista ilmettä luodessa. Palvelun visuaalisen ilmeen suunnittelijalla tulee olla mahdollisimman paljon tietoa aikaisemmasta suunnitteluvaiheesta, jotta sivustosta tulee hyvä. Visualisti tai käyttöliittymän suunnittelija ottaa suunnitelmillaan kantaa kaikkeen mitä palvelussa on, joten tieto kustakin asiasta on oltava suunnittelijalla, jotta palvelusta voi tulla tosi. Tarkoilla, mutta väärillä tiedoilla varustettu käyttöliittymän suunnittelija ei kykene toteuttamaan visiota todeksi, vain nätiksi ja toimivan näköiseksi.

Tarvitsetko verkkopalveluiden suunnittelua? Ota yhteyttä.

Suunnitteluprosessi

Nopea jaksoittainen, eli iteratiivinen suunnittelumallimme tuottaa mitattavia tuloksia hyvin kustannustehokkaasti. Verkkojulkaisun suunnittelussa on usein paljon asioita, joita ei voi tietää suunnitteluprosessin aikana. Näistä epävarmuustekijöistä johtuen on syytä arvioida ja mikäli mahdollista, testata toteutusta useassa vaiheessa.

1. Tiedon keruu

Ennen varsinaista suunnittelua on kohderyhmä, tavoitteet, resurssit, budjetti ja toivottu lopputulos kartoitettava, jotta saamme vertailukohtia kussakin vaiheessa olemmeko toteuttamassa oikeanlaista palvelua oikealla tavalla.

2. Konseptointi ja informaatioarkkitehtuuri

Asetettuihin tavoitteisiin tähtääminen aloitetaan paperiluonnoksilla, rautalankamalleilla ja sivunkuvausmalleilla. Nämä ovat hyvin nopeita keinoja tarkistaa projektin tavoitteen oikeellisuus sekä budjetin soveltuvuus löydettyyn ratkaisuun.

3. Verkkopalvelun Graafinen suunnittelu

Kun sivuston tavoite – suuri idea on selvillä, toteutamme sivuston ulkoasusta Photoshop malleja, joissa kuvataan sivuston visuaalisuus ja toiminnallisuus.

4. Verkkosivun rakenne, visuaalisuus ja toiminnallisuus

Seuraavaksi luomme sivuston käyttöliittymän, joka koostuu XHTML-rakenteesta, sitä visualisoivasta CSS-tyylitiedostosta sekä DOM- pohjaisesta toiminnallisuudesta. Visualisoidusta verkkosivusta voimme rakentaa prototyypin käytettävyys- ja selaintestausta varten.

5. Integrointi julkaisujärjestelmään

Inventive toimii yhteistyössä useiden julkaisujärjestelmien toimittajin kanssa. Alalla on useita toimijoita niin open source puolella kuin lisensoitujen valmistajien toteuttajia.

6. Verkkopalvelun julkaisu ja jatkokehitys

Tuotteen julkaisu tuo meille huomattavasti lisää tietoa, jotka ennen olivat arvailujen varassa. Sivuston tilastotiedoista, statistiikasta saamme selville esimerkiksi suosituimmat sivut ja valtavasti muuta tietoa käyttäjien käyttäytymisestä sivustolla. Tämä uusi informaatio mahdollistaa nopeita muokkauksia sivuilla, niin yksittäisten kuin kokonaisten osioiden parantamiseksi.

Iterointi – Arviointi ja uudelleensuunnittelu

Kussakin vaiheessa voimme palata taaksepäin aina kun toteutuksessa on epävarmuustekijöitä. Muutosten ollessa pieniä on niiden toteuttaminen iteratiivisessa suunnittelussa mahdollista ja kustannustehokasta.

Kaipaako web sivut suunnittelua? Ota yhteyttä asiantuntijaan.


Viimeisimpiä töitämme

Ota yhteyttä

Inventive Design

Huopalahdentie 5 A
Helsinki, 00330 Finland

Lasse Larvanko


+358 50 369 8023

Every word that is unnecessary only pours over the side of a brimming mind. " CiceroSivun alkuun