Verkkopalvelun analysointi

Haluatko parantaa sivujesi tuottoa?

Askarruttaako sinua verkkopalvelusi toimivuus? Testaamme sivujesi käytettävyyden, saavutettavuuden ja löydettävyyden.

Verkkosivujen analysointi vastaa kysymyksiin:

  • Toimivatko verkkosivusi hyvin?
  • Löytävätkö käyttäjät sivusi?
  • Löytävätkö hakukoneet sivusi?
  • Onko www-sivusi helppokäyttöiset?
  • Voiko kaikki käyttää sivujasi?
Verkkopalvelun analysointi

Inventive Designin asiantuntija tutkii ja analysoi sivusi, sekä raportoi löydetyt ongelmat kriittisyyden mukaan. Analyysiraportissa lisäksi listaamme keinoja poistaa havaittuja ongelmia, sekä muita keinoja parantaa verkkosivujen käytettävyyttä, löydettävyyttä ja saavutettavuutta. Näin sivusi tuottavat enemmän.

Analyysin hyödyt

Raportti kertoo miten kehität sivustoasi toimivammaksi. Löydettävät sivut saavat enemmän kävijöitä hakukoneista. Saavutettavat sivut pitävät suuremman osan kävijöistä syrjimättömillä sivuilla. Käytettävät sivut toimivat käyttäjillä paremmin, joten suurempi määrä kävijöistä pysyy palvelussa ja muuttuu asiakkaaksi.

Käytettävyyden analysointi

Verkkopalvelun käyttö tulisi sujua niin huomaamattomasti että käyttäjä ei kiinnitä huomiota linkkityyliin, informaatioarkkitehtuuriin tai sivuston yleiseen käyttöliittymään. Käytettävä palvelu on tuntuu käyttäjästä nopealta, vaivattomalta ja luontevalta.

Käytettävyyden analyysissa paneudumme käytettävyyden perussääntöihin, asiantuntijan kiinnittämiin huomioihin palvelun erikoistarpeista, sekä ehdotuksiin, joilla palvelusta saisi käyttäjälle sujuvamman.

Saavutettavuuden analysointi

Saavutettavaa verkkopalvelua voi käyttää kuka tahansa, millä tahansa päätelaitteella. Tällaiset esteettömät sivut palvelevat kaikkia käyttäjiä, ei vain sokeita tai liikuntaesteisiä. Saavutettavat sivut ovat luettavissa kännyköillä, ja muilla päätelaitteilla.

Lyhyesti tiivistettynä saavutettava sisältö on koneellisesti luettavaa tekstipohjaista sisältöä. Sivut voivat silti olla visuaalisesti näyttäviä ja saavutettavia, kun tekninen toteutus on kunnossa. Vertaamme sivujesi teknistä toteutusta saavutettavuuden standardeihin, jonka lisäksi analysoimme verkkopalvelusi saavutettavuutta asiantuntijan käytännön kokemuksen pohjalta.

Hakukonelöydettävyyden analysointi

Sivusi löydettävyys hakukoneissa määräytyy sivujesi hakukoneystävällisyyden mukaan. Tutkimme www-sivujesi teknistä toteutusta ja linkkirakennetta. Tekniset yksityiskohdat kertovat, kuinka hyvin sivusi on hakukoneiden luettavissa, ja kuinka sisäinen linkkirakenne jakaa saamaasi linkkisuosiota.

Hakukonelöydettävyyden analysointi kertoo sivujesi rakenteen toimivuuden hakukoneissa, mutta se ei takaa hyviä sijoituksia hakukoneissa, vaan mahdollistaa sen. Hyvän rakenteen lisäksi tarvitset sivujesi aiheeseen sopivia linkkejä.

Haluatko asiantuntijan analysoivan sivusi? Soita Lasselle 050 369 8023 tai lähesty sähköpostitse lasse.larvanko@inventive.fi.


Viimeisimpiä töitämme

Ota yhteyttä

Inventive Design

Huopalahdentie 5 A
Helsinki, 00330 Finland

Lasse Larvanko


+358 50 369 8023

Good Design is Good Business." Thomas Watson Jr.Sivun alkuun